Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info Akkoord

Dementie Verminderen Kan Dat?

Dementie kan ons allemaal overkomen. Een opmerking die we allemaal wel eens horen, echter het blijkt ook echt zo te zijn. Het is een gegeven dat onze hersenen naarmate we ouder worden in functie achteruitgaan, dat is algemeen bekend. Echter, als de hersenfunctie meer dan normaal achteruitgaat dan wordt vaak dementie geconstateerd. KLIK HIER VOOR MEER INFO OVER VERMINDEREN VAN DEMENTIE

Wat Is Dementie?

Dementie is geen ziekte zoals vaak aangenomen wordt. Echter, dementie is een syndroom, waarbij signaaltjes in de hersenen niet meer op de juiste plekken aankomen. Onder de verzamelnaam dementie vallen wel vijftig verschillende hersenaandoeningen. De meest bekende hersenaandoening die onder dementie valt is Alzheimer. Dus dementie is een nogal wijd begrip dat allemaal met het minder functioneren van onze hersenen te maken heeft.

We hebben allemaal wel eens dat we bepaalde zaken niet kunnen onthouden, of we niet op een woord kunnen komen. Mensen met dementie hebben dit in steeds meerdere mate. De eerste symptomen zijn niet altijd even gemakkelijk te herkennen. Het lange termijngeheugen werkt nog prima, maar vooral het korte termijngeheugen laat het afweten.

Herkenbaar wordt het als mensen zaken vergeten die ze net hebben geleerd. Iets in het nieuws of een verandering rondom het huis, die dan plotseling meerdere malen op een dag als gespreksonderwerp naar boven komen. Net alsof ze dit onderwerp voor het eerst ervaren.

Ouderen spreken vaak en graag over het verleden, en net dit stukje geheugen blijkt feilloos te werken. Dus de omgeving moet opletten op de kleine signalen die opgevangen kunnen worden dat dementie wellicht de oorzaak van de vergeetachtigheid kan zijn.

Andere signalen zijn het herhalen van onderwerpen, en ze steeds vertellen alsof het de eerste keer die dag was. Het niet meer onthouden van alledaagse dingen als het adres, of de naam van de buren die al jarenlang naast hen wonen. Maar ook het kwijtraken van de weg, in de buurt van hun eigen omgeving. 

Is Dementie Te Remmen?

Het stoppen van de achteruitgang van de hersenen is bijna niet mogelijk. Maar met de juiste behandelingen kan het proces wel afgeremd worden. Afhankelijk van de mate van dementie, is het mogelijk door middel van medicatie, beweging en voeding veranderingen in het proces te bewerkstelligen. In sommige gevallen kan ook geheugentraining of coaching van de patiƫnt goed werken. Ook is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat mensen met Alzheimer en dementie in de hersenen een te kort aan stikstofmonoxide hebben. Recover-Me stimuleert de productie van stikstofmonoxide in de hersenen.

Is De Kans Op Dementie Te Verkleinen?

Dementie is in de meeste gevallen niet te genezen. Echter, er zijn diverse studies die aantonen dat actief, gezond en fit blijven kunnen helpen om sommige symptomen te overkomen.

Actief blijven daar bedoelen we mee het geheugen blijven trainen, door middel van lezen, het nieuws begrijpen, de krant bijhouden, en een goede voeling met de omgeving behouden. Actieve sociale contacten dus, deze zijn zeer belangrijk voor mensen met dementie.

Daarnaast blijven bewegen, en het lichaam in gezonde conditie houden, door beweging en goede voeding kan zeker bijdragen om dementie te vertragen. Maar zoals gezegd, dementie kan niet genezen.

Muziek blijkt mensen met dementie ook te helpen. Dit is niet bewezen, echter mensen met dementie blijken baat te hebben bij stimulerende muziek. Muziek is emotie, en emotie roept herinneringen op. Het onderbewuste wordt daarmee geactiveerd, en daarmee worden de hersenen actief in werking gezet.

Wat Zijn De Eerste Symptomen Van Dementie?

De eerste symptomen van dementie zijn vaak zeer subtiel. Het niet herkennen van bekende gezichten of zelfs familieleden. Een naam die men maar niet kan onthouden. Nieuwe informatie die niet onthouden wordt. De relatie tussen plaats en tijd niet meer herkennen. De eerste symptomen zijn vaak een optelsom. Daardoor wordt dementie vaak herkent door de meest naaste familie. Omdat dementie een zeer langzaam proces is het vaak niet direct herkenbaar. Het is net als een strand vol met zand, waar iedere dag twee schepjes zand worden weggehaald. Je ziet het niet, maar het gebeurt wel. Zo is dat ook met dementie.

Komt Dementie Alleen Bij Ouderen Voor?

De meeste mensen met dementie zijn ouderen, echter er is ook een percentage jongere mensen die op redelijk jonge leeftijd de eerste symptomen van dementie vertonen. Soms een proces van decennia voordat de echte symptomen van de aandoening duidelijk worden.

Dementie wordt vaak toegeschreven aan de ouderdom, maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Bij twijfel is het altijd goed de huisarts te bezoeken zodat deze de vinger aan de pols kan houden, en een rapportage kan maken in het patiƫntendossier.

Zijn Er Specifieke Oorzaken Voor Dementie?

Er zijn oorzaken aan te wijzen die niet bevorderlijk zijn voor dementie. Weinig bewegen, roken, vet eten, depressie, overgewicht, hoge bloeddruk en suikerziekte zijn allemaal oorzaken die hersenziekten kunnen leiden.

Dementie En Preventie

Het aanmeten van een gezondere levensstijl kan de kans op dementie verminderen. Het is en blijft geen garantie dat dementie daarmee uitgesloten wordt, echter om gedurende het leven gezond en actief te blijven kan de kans op latere leeftijd beduidend verminderen.


KLIK OP DE ONDERSTAANDE LINKS VOOR MEER INFO


Dementie Verminderen | Beter Geheugen | Aderverkalking Tegengaan


Aderverkalking Wat Te Doen  |  Dieper Slapen  |   Hoe Kan Ik Beter Slapen  |  Uitgerust Wakker Worden  |   Verbeteren Doorbloeding  |  Vocht Afdrijven |  Verbeteren Erectie Problemen  |  Betere Doorbloeding Penis  |  Betere Erectie |  Betere Sportprestaties  |  Spiermassa Stimuleren  |   Arginine Supplement  |  Glutamine Supplement  |  Veroudering Vertragen  |  Anti Aging Supplement  |  Stimuleren Groeihormoon  |  Botontkalking Tegenaan |  Botontkalking Voeding  | Beter Immuunsysteem  |  Snellere Genezing Botbreuken  | Snellere Genezing Wonden |  Hoge Cholesterol Verlagen  | Hoge Bloeddruk Verlagen 


RECOVER-ME
Een moment geduld alstublieft. We schakelen u door naar de betalingsprovider.